4t

QUADRES D'UNA EXPOSICIÓ

 Avui les nenes i nens de 4t hem conegut el compositor rus Modest Mússorgski i la seva obra més famosa. La suite "Quadres d'una exposició".


Per a fer aquesta obra tan famosa es va inspirar en 10 quadres pintats pel seu gran amic Viktor Hartmann. Avui hem pogut escoltar 3 peces musicals inspirades en 3 pintures i hem hagut de relacionar la música amb el quadre. 

El vell castell


La cabana sobre les potes de la gallina: Baba-Yaga

Ball dels pollets en la seva closca 


Aquesta és una versió accelerada, molt divertida! Us atreviu a representar-la en moviment?


Hem après una percussió corporal per acompanyar l'obra del "Ball dels pollets en la seva closca". Després hem buscat instruments de petita percussió i l'hem instrumentat. 


AGRUPACIONS VOCALS

Un cor és una agrupació de persones que canten. Poden ser:


Els cors mixtos estan formats per homes i dones i les seves veus es classifiquen segons si són més agudes o més greus:

Aquí podeu clicar un enllaç per poder veure i escoltar diferents cors i classificació de les veus.


La Montserrat Caballé va ser la soprano més important de Catalunya i una de les més reconegudes arreu del món. El seu estil musical era la òpera. 


Una òpera (en italià significa "obra musical") és un gènere musical on els actors i les actrius canten per a expressar les seves idees i emocions. Van acompanyats sempre d'una orquestra que toca en directe. 

Aquí podeu escoltar la cançó que canta Papageno a l'òpera La Flauta Màgica, de Mozart. 
I què significa cantar "a capella"?

La música a capella és un estil de música vocal que s'interpreta sense cap acompanyament instrumental. A la classe hem pogut conèixer els The Voca People, un grup de música que canta a capella! Fixeu-vos bé, encara que sembli que hi ha una bateria tocant ho fan ells amb la boca!BALL DE BASTONS

El ball de bastons és una antiquíssima dansa tradicional estesa per molts països d'Europa i fortament arrelada a les terres catalanes. Nosaltres aprendrem a ballar la dansa del Virolet


Cada any ensenyàvem aquesta dansa i d'altres tradicions catalanes a un grup de joves músics de Malawi. Aquests nois i noies venien a passar uns dies a Sant Cugat gràcies a l'ONG Petits Músics del Món. Aquest any no podrem fer l'activitat degut a la COVID-19, però us volem mostrar com era la trobada en anys anteriors. 
CARNAVAL DELS ANIMALS

El Carnaval dels animals és una suite creada pel compositor francès Camille Saint-Saëns (París,1835) com a broma pel dia de Carnestoltes on caricaturitzava a compositors i músics comparant-los amb animals. 

Aquesta obra es va estrenar el dia de Carnaval de 1886, però després el compositor va prohibir que es continués tocant mentre ell estigués viu. L'única peça permesa era la del Cigne. 

Aquí podeu escoltar-la:
NOTES MUSICALS

Us animem a repassar les notes musicals amb aquest joc tan divertit, però vigila, que s'escapen! Seràs ràpid i aconseguiràs dir el seu nom?Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada